X

Китайський клон Порше зможе розганятися як оригінал

Марка Zotye из Поднебесной сделала громкое заявление, пообещав сделать клон Порше таким же быстрым, как оригинал

Йдеться про модель Zotye SR9, яка є копією кросовера Porsche Macan. Як пишуть китайські ЗМІ, клон на 85% повторює зовнішність оригінального Порше (всередині – на 95%).

А тепер китайський клон Порше стане ще більш схожим на оригінал. Адже найслабшим місцем копії до сьогодні була посередня динаміка розгону, незрівнянна з розгоном Macan.

Компанія Zotye анонсувала вихід гібридної модифікації SR9, яку оснащуватимуть тим самим бензиновим турбованим двигуном потужністю 190 сил, але його доповнять двома електромоторами.

Як запевняють китайці, це дасть змогу домогтися ураганної динаміки на рівні 5 секунд до 100 км на годину. Якщо так і буде, клон Порше цілком зможе на прямій змагатися з Porsche Macan GTS. Цікаво знати, як воно буде, керувати нею в поворотах

Нагадаємо, Zotye SR9 купити в Україні неможливо, хоча з огляду на кількість запитів у пошукових системах, наші люди хоч там як, намагаються відшукати салон, де можна придбати “кросовер Порше для бідних”. В принципі це бажання цілком зрозуміло – Зоті коштує від 15 тисяч доларів, що значно дешевше за справжній Porsche. А підроблені значки в Китаї не проблема – за 100-200 доларів можна провести тотальний “ребрендинг”.

136