X

Китайський родич Kia Rio став глобальною моделлю

Популярный бюджетник Kia Rio получил еще более доступную вариацию на своей платформе. Недорогую модель вывели на новые рынки

Європейський ринок — далеко не єдине і зовсім не найбільше місце, де світові виробники продають свої автомобілі. Наприклад, в Китаї чимало ексклюзивних моделей, які більше ніде не можна зустріти. Але дедалі менший останнім часом продаж змушує виводити конкретні моделі в інші країни. Так зробили і в Kia.

Йдеться про бюджетний седан Pegas, створений на платформі Kia Rio. Компактний автомобіль був представлений у Китаї з 2017 року, але тепер модель називається Kia Soluto і продаватиметься в Еквадорі і на Філіппінах. У 2018 році автомобіль з’явився в Єгипті.

Зовні автомобіль чимось нагадує родинний Кіа Ріо, але все ж має простіший вигляд — Kia Pegas/Soluto позиціонується як більш доступна пропозиція. Наприклад, в Китаї за цей бюджетний седан просять від 7,2 тис. доларів.

Читайте також:
Kia показала суперника Nissan Qashqai

Інтер’єр, незважаючи на дешевизну, акуратний і сучасний. Моторна гамма представлена одним доволі потужним для такої машинки двигуном. Атмосферний 1,4-літровий бензиновий двигун розвиває 95 к.с. Залежно від ринку з ним в парі працюють 5-ступінчаста механічна КПП і 4-ступінчастий автомат.

Читайте також:
Кросовер Kia Ceed повністю розсекречений

Серед найцікавіших опцій — мультимедійна система, камера заднього виду і парктроник. Пізніше автомобіль з’явиться в Колумбії та В’єтнамі. Ймовірно, надалі ареал проживання розширять ще, але Європа, найімовірніше, дешевший варіант Rio не побачить.