X

Китайський суперник Mitsubishi Outlander від BYD здивував дизайном

Новый китайский кроссовер BYD оказался пятым SUV в линейке производителя. Выглядит автомобиль отлично!

Новий кросовер отримав назву BYD Song Plus. У модельній лінійці марки йому відведено місце між Song Pro і великим Tang. Китайський кросовер буде доступний у бензиновій і електричній модифікаціях, що відрізняються оформленням передньої частини. Дизайн новинки, як і всіх моделей марки, створений під керівництвом Вольфганга Еггера, який раніше працював в Alfa Romeo і Audi.

Габаритна довжина кросовера — 4705 мм, розмір колісної бази — 2765 мм. Іншими словами, модель порівнянна розмірами з Mitsubishi Outlander. Платформу Song Plus розділить з кросовером BYD Tang.

Салон нового BYD Song Plus оформлений у мінімалістичному стилі. Порівняно зі спорідненими кросоверами є низка відмінностей. Наприклад, віртуальна “приборка” з декількома варіантами відображення і вбудованим у передню панель діодним підсвічуванням, що може виконувати роль своєрідної “світломузики”.

Центральний 12.8-дюймовий дисплей поворотний, тобто його можна встановити горизонтально або за необхідності повернути на 90 градусів. На нього винесено керування мультимедіа і кліматом у салоні. Вже “в базі” кросовер оснащений панорамним дахом, круїз-контролем і передніми сидіннями з електроприводом.

Бензиновий кросовер укомплектований 1.5-літровим турбодвигуном потужністю 185 к.с. і роботизованою коробкою передач. У електричної модифікації — 184-сильний двигун на передній осі та літій-залізо-фосфатна тягова батарея, що забезпечує запас ходу в 505 км за застарілим вимірювальним циклом NEDC.

Цінник нового китайського кросовера поки що невідомий.