X

Китайський суперник Skoda Octavia здивував незвичайним оснащенням — фото

Changan Uni-V с гоночным режимом нацелен на молодую аудиторию

Новинка від Changan — справжнє відкриття автосалону в Гуанчжоу. Автошоу стало місцем прем’єри ліфтбека Uni-V, анонсованого влітку 2021 року. Він поповнить вже наявну лінійку Uni, в яку входять кросовери Uni-T і Uni-K.

Ліфтбек розрахований на молоду аудиторію і своїми розмірами нагадує Skoda Octavia. За колісної бази в 2686 мм китайський автомобіль досягає 4680 мм у довжину, 1838 мм у ширину і 1430 мм у висоту.

З іншими представниками сімейства Uni ліфтбек об’єднує спільна стилістика. Наприклад, йому дісталася така ж безрамкова решітка радіатора, вузькі фари і втоплені дверні ручки. Одна з яскравих особливостей ліфтбека — висувний спойлер. Він піднімається автоматично, коли автомобіль рухається на високій швидкості.

У салоні Changan Uni-V — овальне кермове колесо і камера на рульовій колонці. Вона ідентифікує водія за обличчям і контролює його фізичний стан під час поїздки. За кермом — два допоміжних екрани, на які виводиться вся необхідна водієві інформація. У центрі передньої панелі височіє дисплей мультимедійної системи.

У рух Changan Uni-V приводить базовий для моделі 1,5-літровий двигун, що видає 188 к.с. Мотор працює у зв’язці з восьмиступеневою автоматичною коробкою передач. Трохи пізніше покупці зможуть обрати варіант із 2,0-літровим мотором. У всіх версіях передбачена спеціальна кнопка —Super Race — активує гоночний їздовий режим.

Читайте також:
Avatr 11: новий електрокросовер від Huawei, Changan і CATL

У продаж Changan Uni-V надійде в 2022 році. Цінник поки що не оголошено.