X

Китайці наповнять Європу електрокросоверами за ціною Дастера

В разработке Aiways U5 принимал участие известный экс-конструктор Audi Роланд Гумперт

Китайський стартап Aiways показав свій електрокросовер U5. Модель розрахована не тільки на внутрішній ринок, а й на Європу. Зокрема, електрокар планують продавати в Німеччині, Норвегії, Нідерландах – країнах, де уряд субсидує купівлю «зелених» авто.

Примітно, що розроблено Aiways U5 також в Європі. Створювала його команда з Інгольштадта (Німеччина) на чолі з Роландом Гумпертом – колишнім інженером Audi і творцем суперкара Gumpert Apollo.

Кросовер Aiways U5 досягає 4680 мм в довжину при колісній базі в 2800 мм. Команда Гумперта непогано попрацювала над аеродинамікою електрокара: коефіцієнт лобового опору дорівнює лише 0,24.

У салоні – віртуальна панель приладів і великий тачскрін. Перемикачі на центральній консолі зроблено сенсорними.

Читайте також:
В чем состоит главная проблема китайских электромобилей

Китайський електромобіль отримав 190-сильний електромотор, що крутить передні колеса. Акумуляторна батарея на 63 кВт·год забезпечує запас ходу в 460 км за циклом NEDC. За доплату можна замовити додаткову батарею на 18 кВт·год в багажник: в цьому разі кросовер зможе проїхати 560 км.

Ціна Aiways U5 стартує з 25 тис. євро. Утім, з урахуванням урядових субсидій у Німеччині, наприклад, китайський кросовер коштуватиме 19 тис. євро – на рівні Дастера. Дату старту європейських продажів ще не оголосили, а от у Китаї електрокар стане доступний з 29 листопада.