X

Китайці готують клон повнорозмірного кросовера Geely HaoYue

До складу концерну Geely входить кілька дочірніх марок, включно з Proton. Малайзійська компанія перейшла під контроль китайської чотири роки тому. За цей час в її модельному ряду з’явилося два нових автомобілі – Proton X70 і X50, які є перелицьованими Geely Boyue і Binyue відповідно. Тепер материнська компанія поділилася ще однією моделлю.

Імовірно, новинка отримає назву Proton X90. Її прототипи вже виїхали на тести. Незважаючи на щільний камуфляж у тестовому мулі легко можна впізнати Geely HaoYue, який є найбільшою моделлю в лінійці китайської марки. Кросовер досягає в довжину 4835 мм. Форма кузова прототипу повністю повторює донора. А ось в деталях є відмінності.

Говорити про передню частину неможливо, оскільки знімок демонструє тільки корму моделі. Тут з’явилися нові ліхтарі та інший бампер, а номерний знак переїхав на багажні двері. За даними інсайдерів, кросовер обзаведеться модернізованою решіткою радіатора і передніми фарами. Про салон офіційної інформації немає. Ймовірно, вона також повторить співплатформну модель.

Читайте також:
Geely обновила свой самый большой кроссовер

У рух Proton X90 приводитиме 1,8-літровий чотирициліндровий турбодвигун потужністю 184 к.с., який пов’язаний з 6-ступеневим “автоматом” або 7-ступеневим “роботом”. Привід — передній. У продаж на ринку Малайзії новинка надійде в 2022 році.