X

Китайці готують седан у дусі Rolls-Royce за $100 000

Китайская компания Hongqi, специализирующаяся на производстве роскошных автомобилей, готовит новую модель - "бюджетный" седан премиум-класса.

Hongqi N501 розрахований на самодостатніх людей, які хочуть їздити на люксовому авто вітчизняного виробництва, але не мають можливості купити представницький седан Hongqi L5 за 570 тис. доларів (раніше цю модель продавали лише чиновникам, але віднедавна вона перебуває у вільному продажу). Як пише видання Carnewschina, новий китайський автомобіль коштуватиме 70-100 тис. доларів.

Наразі 5,5-метровий Hongqi N501 проходить випробування, і поки що є лише фото закамуфльованого прототипу майбутньої моделі. Втім, незважаючи на маскування, дизайн автомобіля зрозумілий. Неозброєним оком помітно, що нова модель Hongqi буде нагадувати четиридверку Rolls-Royce, хоча і отримає фірмові елементи марки.

А стосовно технічної частини, Hongqi N501 оснастять 4,0-літровою наддувною вісімкою віддачею 381 к.с. і 500 Нм, а також 5,5-літровим атмосферним V8. З обома двигунами буде зістиковуватися 8-ступінчаста АКПП.

Дебютує Hongqi N501 до квітня 2017 року в рамках Шанхайського мотор-шоу.