X

Китайці відправлять у виробництво електромобіль, який дасть фору європейським моделям

Электромобиль, представленный компанией Voyah на автосалоне в Пекине, поразил своей роскошью. Новинка отправится в серию уже в следующем году

Нинішній автосалон у Пекіні продовжує дивувати інноваційними концептами. Цього разу публіку вразив продукт китайської компанії Voyah, яка входить до складу концерну Dongfeng і спеціалізується на випуску преміальних електромобілів і гібридів.

Новий автовиробник представив на виставці одразу дві моделі — електричний кросовер iFree і електрокупе i-Land. Обидві моделі унікальні, але купе все ж перетягло на себе левову частку уваги, оскільки має неймовірно розкішний вигляд. Його розробкою займалася студія Italdesign, яка належить концерну Volkswagen. Однак варто зазначити, що авто було створено не з нуля. Як базу взяли концепт DaVinci, представлений Voyah у 2018 році.

Як наслідок, електромобілі схожі між собою, але не ідентичні. Зв’язок простежується в силуеті, оформленні передньої частини і, звісно, дверях типу «крило чайки». Оновився і салон. Ключові елементи і компонування залишилися колишніми, а от деталі неабияк переробили. Також в Voyah i-Land набагато більше екранів і електронних асистентів.

Читайте також:
Китайський виробник показав нахабну копію культового Volkswagen

За словами керівництва компанії, модель надовго не затримається в ролі концепту і вже наступного року піде на конвеєр. Щодо електрокросовера iFree, то він також отримає серійну версію в 2021 році. Дивно, наскільки європейським вийшов дизайн новинок. Мабуть, за це варто дякувати Italdesign.