X

Китайці порадували стильним електрокаром із запасом ходу в 700 км

Официальная премьера концепта Lynk & Co Zero состоится на предстоящем автосалоне в Пекине

Китайська марка Lynk & Co, що належить Geely, показала електромобіль Zero, прем’єра якого відбудеться в рамках Пекінського автосалону з 26 вересня до 5 жовтня. Автомобіль цікавий своїми можливостями — 700 км запасу ходу!

Відомо, що новинка побудована на електричній архітектурі Geely SEA. Розробкою Lynk & Co Zero займалася студія компанії в Гетеборзі. Зовні шоу-кар нагадує хетчбек-версію седана 03, але завдяки повністю закритій решітці радіатора, висувним дверним ручкам і унікальним бамперам відрізняється поліпшеною аеродинамікою.

Зовні увагу привертає обтічний кузов і стильні колеса. Серед інших особливостей — світлодіодні фари і задні ліхтарі, спойлер на дверцятах багажника і дифузор.

Інтер’єр витриманий у стилістиці інших моделей компанії, за винятком деяких особливостей. Наприклад, іншого рульового колеса, а також великого монітора інформаційно-розважальної системи.

Наразі про Lynk & Co Zero мало що відомо. Додаткова інформація з’явиться під час презентації на автосалоні. Виробник заявив, що старт виробництва новинки заплановано на 2021 рік. Серійний Zero зможе розганятися до “сотні” менше ніж за 4 секунди. Запас ходу, як і у передсерійного прототипу, становитиме 700 км.

Читайте також:
Китайская Lynk & Co представила новую молодежную модель

У компанії відзначили, що модульна архітектура SEA може стати першою у світі «з відкритим вихідним кодом». Іншими словами, її зможуть використовувати інші виробники електромобілів.