X

Китайці збудували електричний кабріолет за 14 000 доларів

Приобрести его можно только на одном рынке

У китайського мініелектромобіля Wuling Mini EV, який зумів минулого року обійти за продажами Tesla Model 3, з’явилася відкрита версія — Mini EV Cabrio. Зараз це найдешевший у світі електричний кабріолет. На жаль, офіційно продається він лише в Китаї, але від цього не стає менш цікавим.

Зовні Mini EV Cabrio відрізняється від базової моделі лише відсутністю даху та переробленої з урахуванням цього задньої частини кузова. Габаритами це той самий автомобіль, але салон двомісний, а вантажний відсік не відкривається зовні. При колісній базі 2010 мм він досягає 3059 мм у довжину, 1521 мм у ширину та 1614 мм у висоту. Їздить кабріолет на 12,0-дюймових колісних дисках.

Завести Mini EV Cabrio можна лише звичайним ключем. На центральній консолі збереглася архаїчна магнітола з Bluetooth та трьома портами USB.

Силова установка, ймовірно, така ж як у базового хетчбека. Тобто, 27-сильний електродвигун з максимальним крутним моментом 85 Нм та тягова батарея ємністю 9,3-13,9 кВт•год. Запас ходу — 120 -170 км за NEDC. Привід — передній.

Читайте також:
Електричний сіті-кар Geely Panda Mini приміряв позашляхові «обладунки»