X

Китайці побудували електричний спорткар із гальмами кращими, ніж у Porsche 911 GT3

Стоимость «маленького спортивного автомобиля» — около 40 000 долларов

У Китаї відбулася прем’єра електричного спортивного родстера SSC SC-01 потужністю 425 к.с. Літери SSC у назві новинки — це абревіатура від фрази «маленький спортивний автомобіль». Так, у переклади з китайської звучить назва бренду XiaoPaoChe, запущеного у вересні 2022 року. Він же компанія Gongjianpai Auto Technology, яку підтримує китайський технологічний гігантом Xiaomi.

SSC SC-01 — це невеликий дводверний родстер зі спортивною зовнішністю. Тут і сильно завалене лобове скло, і невеликий спойлер у задній частині даху, опущений ніс та задерикуваний хвіст. На фото збоку видно масивні западини на боковинах, безрамкові двері із встановленими на них бічними дзеркалами та зарядний лючок за задньою стійкою. Передня оптика у родстера гостра, тоді як задня — кругла.

У салоні встановлені спортивні ковші, триспицеве кермо з плоским дном та цифрова панель приладів. Центральний тунель у родстера без підлокітника. Замість нього – поворотний селектор коробки передач та перемикач електричних склопідйомників. На стелі кнопки керування кондиціонером, передніми склоочисниками, системою V2L та іншими функціями.

Габарити моделі — 4105 х 1830 х 1160 мм при колісній базі 2500 мм. Побудований автомобіль на просторовій рамі з тривимірних сталевих труб. Родстер укомплектований двома електродвигунами віддачею 218 к.с. та 280 Нм кожен. З місця до 100 км/год автомобіль спорядженою масою 1370 кг прискорюється за 3,5 секунди.

Гальмувати родстеру допомагає, як стверджується, «краща, ніж Porsche 911 GT3» гальмівна система. На передній осі встановлені 6-поршневі гальма з дисками діаметром 350 мм, ззаду — 4-поршневі з дисками того ж діаметру. Поворотні кулаки виготовлені з алюмінію, амортизатори із горизонтальним штовхачем. Шини — Michelin Pilot Sport CUP2 245/40 ZR18.

Ємність потрійної нікель-марганець-кобальтової батареї — 60 кВт•год. Запас ходу заявлено на рівні 520 км. За даними виробника, від 30 до 80% ємності блок заряджається за 25 хвилин. Також в арсеналі моделі двонаправлена зарядка V2L (від автомобіля до пристрою).

Читайте також:
Культовий спорткар Mercedes-Benz перетворили на електромобіль (фото)

Як повідомляється, нещодавно SC-01 завершив випробування в жарку погоду в Палаючих горах Китаю. На ринку родстер з’явиться наступного року. Вартість новинки поки не оголошена. Раніше було обіцяно, що «маленький спортивний автомобіль» коштуватиме в межах 40 000 доларів.