X

Китайці зібрали власний Cybertruck

Электрический пикап Dongfeng развивает 1305 л.с.

Поява електропікапа Tesla Cybertruck наробила багато галасу і не без участі Ілона Маска. Протягом кількох років голова компанії підігрівав цікавість до довгоочікуваної новинки, листуючись зі своїми адептами в соцмережі Х. Така популярність Cybertruck, ймовірно, і стала причиною появи аналогічної моделі в лінійці китайського бренду Dongfeng. Крім того, Tesla не планує продавати свій пікап на китайському ринку, то ж ніша вільна.

Презентація пікапа Dongfeng відбулася в рамках Пекінського автосалону. В основі моделі лежить електрична скейтборд-платформа потужністю 1305 к.с. Для порівняння, потужність флагманської версії Cybertruck Cyberbeast складає 845 к.с.

Одного погляду на китайський електропікап достатньо, щоб зрозуміти, що надихнуло дизайнерів Dongfeng. Хоча кузов у нього не такий кутастий. На «носі» щільна передня панель з підсвіченим логотипом бренду та широка світлодіодна смуга, на якій можна налаштувати будь-яке зображення.

Серед особливостей пікапа суїцидальні задні двері та висувні бічні підніжки з електроприводом. Також варто відзначити аеродинамічні ковпаки коліс та комплект грязьових шин. У задній частині на вплив Cybertruck явно вказує розкладний намет над вантажною платформою.

На фото салону видно квадратне кермо, дисплеї на всю ширину передньої панелі та дивні сидіння з масивними спинками, «викованими» з карбону. У розпорядженні пасажирів заднього ряду — відкидні столики на спинках передніх крісел.

Офіційно плани щодо серійного виробництва пікапа не озвучено. Але є велика ймовірність, що незабаром він з’явиться на місцевих дорогах.

Читайте також:
«Китайський» Google допоможе Tesla із запуском системи FSD