X

Китайці виводять на ринок Європи електрокар із запасом ходу 700 км

Лінійка китайської компанії NIO незабаром поповниться стильною новинкою. Йдеться про кросовер з індексом ES7, який мають намір презентувати найближчим часом.

Відомо, що новинка розташується в модельному ряду марки між NIO ES6 і ES8. Вона буде виконана в актуальній мові дизайну китайської компанії. Їй обіцяно обтічний кузов, вузька світлодіодна оптика, широка лінія скління, контрастний дах і великі колеса. Довжина кросовера становитиме 4912 мм при колісній базі 2920 мм. Ширина і висота – 1987 і 1720 мм відповідно.

Судячи зі знімків, якими поділилося Міністерство промисловості Китаю, особливостями NIO ES7 є наявність датчиків над вітровим склом з лідаром посередині і камерою з кожного боку. Салон моделі поки що не розсекречений. Очікується, що в його оснащення увійде мультимедійна система з величезним екраном, цифрова приладова панель і автопілот.

Читайте також:
Nio почала складання електрокарів із запасом ходу 1000 кілометрів

У рух новинку буде приводити два електромотори з сумарною віддачею 653 к.с. і 850 Нм крутильного моменту. Силова установка дасть змогу набирати першу “сотню” за 4 секунди і розвивати максимальну швидкість 200 км/год. Акумуляторна батарея ємністю 75 кВтг забезпечить запас ходу на одному заряді до 700 км. На китайському ринку NIO ES7 з’явиться у вересні цього року, а в Європі – на початку 2023-го.