X

Компактний і доступний електромобіль Volkswagen: все, що відомо про новинку

Новинка, которая выйдет на рынок в 2025 году, во многом повторит концепт-кар

Останнім часом автовиробники активно наповнюють електромобільний сегмент бюджетними моделями. Volkswagen також підхопив цю ініціативу і готує компактний електрокар, який приєднається до сімейства ID.

Новинка під назвою ID.2 буде наймініатюрнішою в електричній лінійці компанії. Вона повинна вийти на ринок у 2025 році за ціною 20 000 євро. У рамках Мюнхенського автосалону компанія показала концепт цієї моделі. Шоу-кар ID.LIFE має дуже сучасний вигляд і відрізняється від інших електрокарів марки. До того ж на ньому реалізовано низку інноваційних рішень, більшість з яких повинна отримати і серійна версія.

Спираючись на наявну інформацію, незалежні дизайнери створили рендер моделі. Електромобіль зберіг кутасту форму і двоколірне забарвлення кузова. Також залишилася оригінальна передня світлотехніка. А ось на зміну камерам заднього виду і прихованим дверним ручкам прийшли традиційні дзеркала заднього виду і звичайні ручки. З’явилася захисна пластина на передньому бампері і повітрозабірник. Дизайнери впевнені, що масовий електрокар не отримає знімний дах.

Салон моделі не розкритий на рендерах. У концепту він був неймовірно футуристичним. У його оснащення входить проектор, який перетворює вітрове скло на 34-дюймовий екран, штурвал із невеликим дисплеєм, оригінальні розкладні сидіння, оздоблені екологічними матеріалами, а також низку систем допомоги водієві і асистентів безпеки. Також моделі обіцяна система автономного водіння.

Побудована новинка на укороченій версії модульної платформи MEB, яка використовується на ID.3 і ID.4. Архітектура отримала назву MEB Eco і передбачає переднє розташування мотора. Тобто ID.2 буде виключно передньоприводним. Йому обіцяний електромотор потужністю 230 к.с. і 290 Нм крутильного моменту. Запас ходу в 400 км забезпечить акумуляторна батарея ємністю 57 кВтг.

Читайте також:
Volkswagen показав нову доступну модель з відомим ім'ям

Судячи з ID.LIFE, габарити будуть компактними. Довжина новинки становитиме 4091 мм при колісній базі 2650 мм. Ширина і висота — 1845 і 1599 мм відповідно. В ролі конкурентів моделі в компанії називають Peugeot e-208, Opel Corsa-e, Honda-e, MINI Cooper SE і майбутній Renault 5. Виробництво VW ID.2 налагодять на заводі в Іспанії.