X

Компактний кросовер BMW X3 готовий змінити покоління

Четвертое поколение кроссовера выйдет на рынок в качестве модели 2025 года

Баварська марка вивела на дорожні тести новий BMW X3. Шпигунські знімки новинки опублікувало видання Carscoops. Закамуфльований прототип кросовера наступного, четвертого покоління помітили під час транспортування.

Зовні новий Х3 виглядає як старший брат недавно представленого BMW X1 2023 року. Зокрема, у нього знайома віконна лінія і аналогічна форма фар. Цікаво, що в новому поколінні решітка радіатора кросовера не збільшилася. Навпаки, вона здається навіть меншою, ніж у актуальної моделі.

Впізнаваний профіль перероблений відповідно до нової фірмової мови марки. Як і у попередника, у нового Х3 злегка квадратні колісні арки і яскраво виражені передні і задні крила. При цьому самі боковини здаються більш гладенькими. Хоча шар камуфляжу на кузові заважає роздивитися всі деталі оновленого вигляду кросовера. Добре видно тільки нові легкосплавні колісні диски з п’ятьма спицями.

На кормі з’являться нові кутасті ліхтарі, що нагадують все той же X1. Подовжений задній спойлер і дві пари круглих патрубків вихлопної системи явно натякають на продуктивність. Імовірно, в поле зору фотошпигунів потрапив прототип M40i, який стане наступним кроком у розвитку моделі після X3 M.

Технічної інформації про BMW X3 четвертого покоління наразі немає. За деякими даними, він буде базуватися на одній платформі з BMW 3 Series. Очікується, що як і актуальне покоління, новий Х3 запропонують в “паливній”, плагін-гібридній і повністю електричній (iX3) версіях, але з більш чистими і ефективними силовими агрегатами. Це буде останній BMW X3 з традиційним двигуном внутрішнього згоряння.

Нинішнє третє покоління BMW X3 вийшло на ринок в 2017 році. У 2021-му кросовер пережив планове оновлення. Прем’єра наступного покоління очікується не раніше 2024 року.

Читайте також:
Від бампера до кермоваго колеса і декору: так виглядає BMW після роботи грабіжників