X

Компактний кросовер Шкода побудують на базі Skoda Fabia

Чешская марка анонсировала новый компактный кроссовер Шкода, который получит платформу от модели Skoda Fabia

Відомо, що компактний кросовер Шкода конкуруватиме на ринку з такими популярними автомобілями, як Nissan Juke, Opel Mokka тощо. Про це заявив керівник відділу досліджень і нових розробок Skoda Крістіан Штрубе.

Компактний SUV Шкода, назва якого поки що невідома, буде складено на модернізованій платформі PQ25 від Fabia нинішнього покоління. Хоча не виключається, що за основу візьмуть укорочену версію модульного візка MQB «Фольксвагена». У цьому разі все залежатиме від бюджету проекту та розрахункової вартості нової моделі на ринку.

Як стверджують у компанії Skoda, новинка буде повноцінним компактним кросовером, а не просто «позашляховою» версію універсала або хетчбека Fabia. За попередньою інформацією, нова Шкода буде більшою за Фабію за всіма параметрами, та й за дизайном буде зовсім іншою.

Міський позашляховик Skoda з’явиться у продажу в 2018 році, але дебют нової моделі відбудеться раніше – у другій половині 2017 року. Таким чином, майбутній компакт-кросовер стане наймолодшим представником позашляхової лінійки Шкода.