X

Компанія Audi представила нові Audi A5 Coupe і S5 Coupe

В Ингольштадте презентовали новые Audi A5 Coupe и спортивную модификацию S5 Coupe. Автомобили получили стильный дизайн и расширенный пакет опций.

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Дизайнери добре попрацювали, щоб змінити на краще вигляд нового сімейства Audi A5 Coupe. Автомобіль досягає в довжину 4,67 м і у висоту – 1,37 м. Характерними особливостями моделі є довгий капот і лінія даху, що плавно спадає. Спортивний характер новинки підкреслюють широке фірмове облицювання радіатора Singleframe, інноваційні матричні світлодіодні фари Matrix LED, хвилеподібні лінії крил і розширені колісні арки. Дзеркала заднього виду перекочували з дверних стійок на бічні панелі. Штампування в нижній частині кузова стали виразнішими.

Тест-драйв попереднього покоління Audi A5 Coupe: Епоха після Вальтера

Audi A5 Coupe

Автомобіль складено на тій самій платформі MLB, яку вже використовують у новій генерації сімейства Audi A4/S4. Для купе розробили новий електромеханічний підсилювач керма з «гострішими» налаштуваннями, а як опцію можна замовити адаптивний підсилювач, який змінює зусилля на кермі залежно від кута повороту і швидкості машини. Кузов має збільшену жорсткість, але при цьому є одним із найлегших у класі. Порівняно з попередником він важить на 60 кг менше. А за коефіцієнтом аеродинамічного опору (0.25) A5 Coupe є лідером в своєму сегменті.

Audi A5 Coupe

Для Audi A5 Coupe спочатку буде запропоновано п’ять турбованих двигунів – два бензинових TFSI і три дизельні TDI потужністю від 190 до 286 кінських сил. Порівняно з колишнім поколінням силові агрегати стали на 17 відсотків потужнішимим і на 22 відсотки економічнішими.

Audi A5 Coupe

Покупці Audi A5 Coupe зможуть обирати з кількох варіантів трансмісій. Зокрема 6-ступінчаста механічна КП і 7-ступінчастий «робот» S tronic будуть доступними для 4-циліндрових версій, а також купе із 218-сильним 3.0 TDI як у передньо-, так і в повнопривідному виконанні. Восьмиступінчасту автоматичну коробку передач із гідротрансформатором tiptronic пропонуватимуть для 286-сильної версії і Audi S5 Coupe. Обидва варіанти в стандартному виконанні оснащені постійним повним приводом quattro. Як опцію можна замовити задній спортивний диференціал.

Уперше для моделі пропонується трансмісія quattro ultra. Спочатку її запропонують покупцям чотирициліндрових версій з механічною КП. Особливістю quattro ultra є її оптимізація з точки зору економії палива за рахунок заміни диференціала типу Torsen на електроннокеровану муфту.

Audi A5 Coupe

Салон новинки став просторішим за рахунок збільшення бази і габаритів машини, а нове фонове підсвічування має 30 колірних варіантів. За словами творців, Audi A5 Coupe забезпечує високий рівень акустичного комфорту за рахунок поліпшення звукоізоляції, а також зниження аеродинамічних шумів. Крім того, тепер у подорож можна буде взяти до 465 літрів поклажі (+10 л). Задній диван складається у співвідношенні 40:20:40.

Audi A5 Coupe

Audi A5 Coupe

Уперше для A5 Coupe опціонально пропонується віртуальний кокпіт із 12,3-дюймовим TFT дисплеєм і роздільною здатністю 1440 на 540 пікселів. Крім того, для моделі пропонується інформаційно-розважальна система MMI із навігацією, 8,3-дюймовим монітором на центральній консолі, контролером і сенсорним тач-падом, а також підтримкою Apple Car Play, Android Auto і доступом в Інтернет через точку Wi-Fi.

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Для Audi S5 Coupe розробили новий мотор 3.0 TFSI. Турбований V6 об’ємом 2995 см3 розвиває потужність-354 к.с., що на 21 «конячку» більше, ніж у попередника. До «сотні» S5 Coupe прискорюється за 4,7 секунди, а заявлена середня витрата палива становить 7,3 літра на сто кілометрів пробігу.

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Audi S5 Coupe

Для нового сімейства купе запропоновано широкий набір електронних систем, що забезпечують комфортне, а найголовніше, безпечне пересування в просторі. За доплату для новинки будуть доступні бездротова зарядка для смартфонів та аудіосистема Bang&Olufsen, системи стеження за смугою руху, мертвими зонами і система розпізнавання дорожніх знаків, автопаркувальник, адаптивний круїз-контроль тощо. Крім того, у Німеччині Audi A5 Coupe буде доступною із вбудованою SIM-картою, що надає доступ до мобільного трафіку в Європі.

Прем’єра нової генерації купе відбудеться восени на Паризькому автосалоні, а незабаром після цього автомобілі з’являться у дилерів марки.