X

Компанія Volvo готує нове компактне сімейство

Компания Volvo показала концепт-кары, которые станут предвестниками компактного кроссовера XC40 и хэтчбека V40 следующего поколения.

У рамках глобальної стратегії розвитку шведська компанія Volvo продовжує заміну модельної лінійки. Після флагманського позашляховика XC90, а також преміальних седана S90 і універсалу V90 готується дебют нового сімейства S40/V40/XC40. Концепти представили в дизайн-центрі компанії в Гетеборзі.

Поки що за розвитком сюжету можна стежити за двома концептами, що дають змогу зробити деякі загальні висновки щодо зовнішності майбутнього сімейства. Одним із основних формотворчих елементів є новий фірмовий елемент – «молот Тора», який у вигляді Т-подібних світлодіодних ДХВ використовується на старших моделях марки. Стилістику концептів виконано з оглядкою на найсучасніші розробки шведських дизайнерів.

Нове сімейство буде складено на модульній платформі CMA, створеній спільно з китайською компанією Geely. Гама компактних моделей крім кросовера матиме у своєму складі хетчбек, седан і універсал. Крім гібридної силової установки покупцям запропонують три- і чотирициліндрові бензинові та дизельні мотори.