X

Копія Mazda 6 від китайського виробника лімузинів: це було близько

Китайська компанія Hongqi представила оновлену версію седана H5, сконструйованого на базі Mazda 6. До цього часу автомобіль поставляли лише з 1,8-літровим турбодвигуном на 178 к.с. А нині в асортименті з’явилася 1,5-літрова силова установка, що видає 169 к.с. Флагман, до слова, теж трохи допрацювали, збільшивши його віддачу до 197 коней. З появою меншого двигуна в лінійці, китайці сподіваються знизити вартість седана на 10-12%.

Обидва мотори Hongqi походять від материнської компанії FAW. Крім цієї моделі, суббренд розробляє лімузини для партійної еліти Піднебесної з далекого 1958 року. Масовий продаж автомобілів цієї компанії розпочався тільки в 2013 році, а в найближчі п’ять років виробник має намір випустити на ринок 21 нову модель, що допоможе йому вшестеро збільшити кількість продажу на ринку КНР.

Під час оновлення автомобіль отримав цифрову приладову панель, яка замінить традиційні стрілки зі шкалами, а також модель може обзавестися великою мультимедійною установкою. Однак чекати космічних наворотів, як у флагмана H9, мабуть не варто. А стосовно трансмісії, зараз машина оснащується 6-ступінчастою автоматичною КПП, проте з новим мотором може з’явиться і 7-ступінчастий робот.

Зараз базова версія з 1.8-літровим двигуном коштує трохи більше 20 000 доларів, а оновлена модель очікується в районі 18 300 доларів. Для порівняння та ж Mazda6, на основі якої складено цей автомобіль, в Китаї стартує від 24 800 доларів США.

Читайте також:
Який вигляд має суперник Skoda Octavia за ціною Renault Logan( фото)