X

Крихітний електромобіль Toyota тепер доступний усім охочим

До этого модель предлагали только корпоративным клиентам

23 грудня стало значущим в історії субкомпактної моделі Toyota C + Рod. Найменший електрокар доступний всім охочим. До цього автомобіль пропонували виключно корпоративним клієнтам і сервісам каршерінгу.

Електромобіль вийшов максимально простим про що свідчить його цінник — 14 420 доларів. У нього немає механізму опускання скла, тільки невеликі кватирки, які відчиняються вручну.

Та й сам Toyota C + Pod назвати повноцінним автомобілем не можна. Він належить до класу важких квадроциклів (L7e). Такі транспортні засоби можуть переміщатися дорогами загального користування, але страховка для них розраховується за мотоциклетним тарифом. Крім того, вони підпадають під категорію пільгового оподаткування.

У рух найменший електромобіль Toyota з габаритними розмірами 2490, 1290 і 1550 мм (довжина, ширина і висота відповідно), приводить мотор потужністю 13 к.с. Його живить літій-іонна батарея ємністю 9,06 кВт/год. Такого акумулятора достатньо, щоб забезпечити запас ходу в 150 км. Для повного заряду батареї знадобиться 5 годин. Ще одна особливість — це робота в ролі джерела живлення зовнішніх пристроїв. На електророздачу субкомпактний електромобіль може працювати 10 годин.

Читайте також:
Toyota розраховувала встановити рекорд автовиробництва, але плани змінилися