X

Кросовер Beijing BJ90: китайський Мерседес пішов у серію

Внешне новинка очень напоминает Mercedes-Benz GL

Якщо ви теж пильно вдивляєтеся в зовнішність кросовера і бачите щось схоже на Мерседес, так і є. Донором для свіжоспеченого Beijing BJ90 став Mercedes-Benz GL другого покоління, який після рестайлінгу перетворився на перший GLS. Крім того, це не плагіат. Все цілком офіційно, тому що у BAIC і Daimler є спільне підприємство, орієнтоване на ринок Китаю.

Уперше фотографії прототипів новинки з’явилися п’ять років тому. Офіційно кросовер почали продавати в 2018 році. Незважаючи на це, китайський позашляховик так і не отримав статусу цивільного серійного авто. У 2019 році кількість продажів не радувала — 258 одиниць. Усі вони стали службовими. Паралельно кипіла робота над доопрацюванням автомобіля, після чого BAIC нарешті оголосив про початок повноцінних продажів.

Зовні Beijing BJ90 практично не змінився. Габаритна довжина кросовера — 5171 мм, ширина — 1995 мм, висота — 1902 мм, колісна база — 3100 мм, що робить його порівнянним із німецьким донором. Риси Mercedes-Benz GL другого покоління проглядаються і в салоні, хоча кілька відмінностей є.

Поряд із повністю запозиченим у “німця” кермовим колесом, приладами, блоком клімат-контролю і замком запалювання, кросовер отримав низку індивідуальних рішень. Серед них — великий дисплей мультимедійної системи по центру передньої панелі, пульти електроприводів сидінь на центральному тунелі і тільки два ряди крісел (у Mercedes їх три). Причому другий ряд запропоновано в двох варіантах: два окремих сидіння з підлокітником посередині або тримісний диван.

У моторній гамі Beijing BJ90 — 3.0-літровий Twin-Turbo V6 серії М276 потужністю 333 к.с. і 4.0-літровий V8 серії M278, що розвиває 422 к. с. Обидва агрегати працюють у парі з 9-ступінчастим «автоматом» 9G-Tronic. Привід — постійний повний. Також від початкової версії китайському кросоверу дісталася пневматична підвіска з можливістю зміни дорожнього просвіту.

До 100 км/год Beijing BJ90 розганяється: з мотором V6 — за 7.8 с, V8 — за 6.5 с. Максимальна швидкість — 245 і 250 км/год відповідно. Китайський Мерседес оцінили в 100-142 тисячі доларів залежно від оснащення.