X

Кросовер BMW XM отримав спортивну версію Label Red: що входить до пакету за $26 000

«Горячий» плагин-гибридный кроссовер BMW XM Label Red оценили в 185 тысяч долларов

BMW анонсувала прем’єру однієї із версій плагін-гібридного кросовера XM, про появу яких було заявлено у 2021 році. Загалом компанія обіцяла три спеціальні видання. Одне з них — BMW XM Label Red.

Офіційна презентація такого кросовера відбудеться восени 2023 року. Поки що компанія опублікувала тизерне зображення «гарячого» супергібрида й розкрила низку нових подробиць про «Червону мітку». Так звучить у перекладі з англійської назва цієї версії.

Судячи з фото, зовні BMW XM Label Red відрізнятиметься червоними акцентами на кузові. Зокрема, в червоний пофарбовані шильдик на «носі», рамка решітки радіатора та окантовка бокового скління. Також червоні акценти видно на колісних дисках. Знімків салону поки немає, але можна очікувати, що вставки червоного кольору будуть і там.

За офіційними даними, XM Label Red укомплектований плагін-гібридною силовою установкою, форсованою з 653 к.с. та 800 Нм крутного моменту до 748 л.с. та 1000 Нм. Зокрема, досягти цього вдалося за рахунок збільшення віддачі 4,4-літрового Twin-Turbo V8 із 489 л.с. та 650 Нм до 585 к.с. та 750 Нм. Характеристики електродвигуна, інтегрованого у восьмиступінчастий «автомат», не повідомляються. У базовій моделі вона складає 197 к.с. та 280 Нм. Також не озвучена ємність тягової батареї, яка у «простого» BMW XM становить 25,7 кВтгод.

Імовірно, через збільшення потужності кросоверу переналаштували підвіску та встановили потужніші гальмівні механізми. Але офіційно це не підтверджено.

Читайте також:
Водневий BMW: чому на нього ставлять у компанії та чим він добрий

Відомо, що базовий BMW XM, продажі якого у США стартує навесні 2023 року, коштуватиме від 159 тисяч доларів. Версія XM Label Red обійдеться від 185 тисяч.