X

Кросовер Haval H6 2021: нова платформа і прибавка в розмірах

Популярный китайский кроссовер Haval H6 полностью преобразился, получил новый дизайн внутри и снаружи, и уже готовится покорять рынок

Патентні зображення китайського кросовера Haval H6 нового, третього покоління злили в Мережу ще в травні. Місяцем пізніше “живі” фото новинки розмістили в базі Міністерства промисловості Китаю. Тепер дійшла черга і до офіційних зображень кросовера.

Читайте також:
Незвичайний салон: новий Haval H5 знову показали на фото

На ринку H6 з’явився у 2011 році під брендом Great Wall. Своє нинішнє ім’я кросовер отримав у 2013 році після того, як Haval став окремим брендом. У 2017 році на китайському ринку стартував продаж другого покоління моделі. При цьому перший H6 залишився в строю, але вже з приставкою Sport у назві. В останні роки кросовер залишається лідером свого сегменту на ринку Китаю і це незважаючи на те, що після виходу другого покоління продаж моделі просів.

Виробник офіційно розповів про наступне, третє покоління H6. В основу кросовера лягла нова модульна платформа. При цьому наголошується, що частка високоміцних сталей у ній зросла, а вага нового кросовера Haval стала меншою. Офіційно про габарити не йдеться, їх виробник тримає в таємниці, але завдяки “зливу” вони вже давно не секрет: довжина – 4653 мм, ширина — 1886 мм, висота — 1730 мм, колісна база — 2738 мм. Це приблизно можна порівняти з Тойота РАВ 4.

Стосовно зовнішніх змін — кросовер отримав нову емблему більшого розміру з чорною підкладкою (раніше вона була темно-синьою) і радіаторну решітку з іншим малюнком. Напис із назвою на кормі також помітно збільшився. Кріплення бічних дзеркал теж поміняли. Тепер вони тримаються на окремих ніжках, а задні ліхтарі об’єднані в одну широку плашку.

Читайте також:
HAVAL H9 - SUVеренітет: віра і відвага

Офіційно виробник не показав фото салону новинки, проте раніше вони вже з’являлися в мережі. Всередині — нові передня панель, центральний тунель і кермо, а також віртуальна «приборка». Сенсорний екран мультимедіа розміщений  трохи вище панелі. У салоні замість традиційного важеля перемикання передач з’явилася шайба.

Інформацію про мотори в Haval теж тримають у таємниці. З огляду на інформацію в документах Мінпрому КНР, новинку укомплектують 1.5-літровою бензиновою “турбочетвіркою” потужністю 169 к.с. Якою буде коробка передач, теж не зрозуміло. Ймовірно, роботизована з двома зчепленнями, як і у попереднього SUV.

Офіційна прем’єра Haval H6 2021 модельного року запланована на серпень. Місце проведення — автосалон в Ченду, проте все ще може змінитися через пандемію коронавірусної інфекції. На домашньому ринку новий кросовер почнуть продавати наприкінці року. Точна дата виходу на ринок не оголошена.