X

Кросовер Kia Ceed повністю розсекречений

Kia XCeed - фото и характеристики нового кроссовера Киа

Компанія Kia зробила чергове поповнення в ніші кросоверів. Ним став компактний XCeed – четверта модель знаменитого сімейства Сід. Як заявляє виробник, новинка поєднує в собі динаміку хетчбека і практичність невеликого SUV.

Kia XCeed

Технічною базою для Kia XCeed стала звичайна п’ятидверка, навіть колісна база у неї така сама – 2650 мм. Плюс його дизайн навіть тяжіє до хетчбеків, а не до універсалів. Проте кузов у кросовера майже повністю унікальний – обидві моделі об’єднують лише передні двері і “підшкірні” силові компоненти. Навіть вітрове скло у новинки оригінальне.

Габарити Kia XCeed

Габарити новинки становлять 4395 х 1826 х 1490 мм, таким чином, авто на 85 мм довше, на 26 мм ширше і на 42 мм вище за хетчбек. Надбавка в розмірах була досягнута за рахунок збільшених звисів, пластикового обвісу і більший позашляховий просвіт (кліренс Kia XCeed – 174 мм).

Салон Kia XCeed

Планування салону здебільшого було перенесено зі звичайного Ceed і передбачає м’які на дотик матеріали, оздоблення хромом, а також оббивку з тканини, штучної шкіри або натуральної шкіри. Унікальним для Xceed став новий пакет чорно-жовтого оформлення. На передній панелі – 8,0-дюймовий або опціонально 10,25-дюймовий сенсорний дисплей мультимедіа, а також 12,3-дюймовий цифровий приладовий щиток. Об’єм багажного відділення – 426 л (+31 л).

Двигуни Kia XCeed

На старті продажу у XCeed буде три бензинових і два дизельних двигуни. Це 1,0-літровий 3-циліндровий мотор потужністю 118 к.с., 1,4-літровий 4-циліндровий агрегат на 138 і і 201 к.с., 1,6-літровий T-GDi від GT-версій Ceed і ProCeed, а також дизельний мотор 1.6, доступний у двох потужностних версіях – 113 і 134 к.с. На початку наступного року сімейство двигунів буде доповнене плагін-гібридною установкою і версіями “м’який гібрид”.

Читайте також:
Новый кроссовер Kia Seltos 2020 удивил дизайном (фото)

Базовою трансмісією для всіх силових установок є 6-ступінчаста механіка, а за доплату буде доступний 7-ступінчастий автомат – за винятком самого маленького бензинового агрегата.

Як і його брати та сестри, у яких немає префікса X, XCeed оснащений переднім приводом. Зате у нього інша підвіска, перероблена під комфортне пересування бездоріжжям – зі зниженою жорсткістю передніх і задніх пружин на 7% і 4% відповідно.

Kia XCeed

Купити Kia XCeed можна буде тільки в Європі, у продажу він з’явиться в третьому кварталі 2019 року. Випускати новинку будуть в Словаччині.

Читайте також:
Kia показала суперника Nissan Qashqai