X

Кросовер Nissan Leaf або електричний Qashqai – допрем’єрні фото

В преддверии открытия Токийского автосалона в японском журнале появилась большая статья о новом компактном электрокроссовере Nissan Ariya, напоминающем Leaf и Qashqai

Чимало власників популярного електрокара Nissan Leaf просто мріють про його позашляхову версію. І ось нарешті їхні мрії можуть втілитися в реальність. Планується, що на Токійському автосалоні, який стартує вже 23 жовтня, дебютує новий електричний кросовер Nissan Ariya. Чи буде це кросовер на базі Leaf або електричний аналог моделі Qashqai?

Технічних даних про модель поки що небагато. Відомо, що це буде перший автомобіль, в основу якого покладено нову платформу CMF-EV.

Автомобіль зможе долати на одній зарядці до 480 км, а розгін від 0 до 100 км/год потребуватиме менше 5 секунд. На відміну від Leaf кросовер отримає водяне охолодження акумуляторних батарей.

Інтер’єр обіцяють доволі футуристичний: приладова панель буде запалюватися тільки після увімкнення двигуна. На новому кросовері також можливо дебютують елементи п’ятого покоління NMC 811 від Envision AESC і машина отримає можливість заряджатися через роз’єм CCS Combo 2 замість CHAdeMO, як на сьогоднішньому Leaf.

Читайте також:
Китайський конкурент Tesla Model Y надійшов у продаж

Читайте також:
Кросовер Tesla Model Y вже у всій красі світиться на дорогах (фото)

Поки що залишається тільки припускати, чи матиме Nissan Ariya конкурентну ціну, щоб змагатися з Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 і майбутнім Ford Mach E? Можливо, на Токійському автосалоні ми дізнаємося більше, хоча відповіді на всі питання будуть не раніше 2020 року.