X

Кросовер від Lotus переплюне Ferrari та Lamborghini: фото та характеристики

В топовой версии электрический гиперкроссовер Lotus Eletre будет стоить от 151 тысячи евро

Lotus озвучив вартість та специфікації електричного кросовера Eletre. На ринку новинка з’явиться у трьох версіях: Eletre, Eletre S та Eletre R вартістю від 95 990, 120 990 та 150 990 євро відповідно.

Молодші Eletre та Eletre S укомлектовані силовою установкою, що генерує 612 к.с. та 710 Нм крутного моменту. З місця до 100 км/год обидві модифікації здатні розігнатися за 4,5 секунди та розвинути максимальну швидкість 258 км/год. Для топової версії Eletre R віддача агрегату збільшена до 918 к.с. та 985 Нм. Це дозволяє кросоверу прискорюватися до 100 км/год за 2,95 секунди та розвивати 265 км/год. Батарея у всіх випадках ємністю 112 кВтгод, що дозволяє Eletre та Eletre S проїжджати без підзарядки до 600 км. «Ерці» заряду батареї вистачає на 490 км шляху.

Базовий Lotus Eletre укомплектований матричними фарами, пневмопідвіскою, чотирма лідарами, активною решіткою радіатора та 22-дюймовими колісними дисками. У салоні — аудіосистема KEF з 15 динаміками та центральний дисплей на органічних світлодіодах від ECARX. Мультимедійний комплекс кросовера працює на фірмовій операційній системі Lotus Hyper OS, яка використовує ігровий двигун Unreal Engine.

Модифікація Eletre S до всього перерахованого вище може запропонувати активний задній спойлер, доводчик дверей, підсвічування дверних порогів та систему контролю якості повітря.

Lotus Eletre R стандартно оснащений пакетами Lotus Dynamic Handling (специфічні налаштування шасі) та Carbon Fibre (деталі з вуглепластику), сталевими педалями й UHP-шинами. У їздової електроніки є доступний тільки для «ерки» спеціальний режим Track, розроблений з урахуванням досвіду, здобутого на Нюрбургрингу. При переході у цей режим кузов електромобіля опускається ближче до землі, відкриваються заслінки у бампері, активується лаунч-контроль, а електроннокеровані амортизатори й система придушення кренів переходять у найагресивніший режим роботи. У майбутньому Lotus планує запропонувати клієнтам технологію, яка дозволить їздити по «Північній петлі» у повністю автономному режимі.

Першим оцінити можливості Lotus Eletre зможуть клієнти з Великобританії, Німеччини, Нідерландів, Бельгії, Франції, Італії, Норвегії, Швеції та Швейцарії. У 2024 році кросовер з’явиться у Північній Америці, на Близькому Сході та в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Читайте також:
Mazda готує ще один 7-місний кросовер: подробиці про CX-80