X

Крутіше за Camry: Toyota готує дуже класний седан

Компания не намерена отказываться от Crown и уже готовит новое поколение

Про те, що Toyota не поспішає прощатися с Crown

після п’ятнадцяти успішних поколінь, стало відомо після публікації журналу Spyder7. За деякими даними, до 2022 року з’явиться нова Тойота Краун. Її зовнішність показана на єдиному неофіційному рендері.

За попередніми даними, шістнадцяте за рахунком покоління принесе седану нову платформу. Можливо, йдеться про архітектуру TNGA, на якій зараз побудовані всі нові моделі виробника. Це рішення дасть змогу Toyota уніфікувати автомобіль з популярними моделями, а також знизити його вартість. Ймовірно, найближчим родичем виявиться нова Mazda 6 — японські компанії якраз ведуть спільну розробку.

Судячи з єдиного рендера, великий седан Тойота може отримати впізнавану велику фальшрадіаторну решітку і вузькі фари. Все це робить його схожим на попередника, хоча, по суті, перед нами лише погляд незалежного дизайнера, що ґрунтується на чутках.

Неофіційний рендер нового Toyota Crown

Інформації про мотори немає. За попередніми даними, нова Toyota Crown може отримати гібридну силову установку з 2,5-літровим або 3,5-літровим агрегатом.

Попереднє покоління седана було доступно з 2,0-літровим турбованим мотором віддачею 245 к.с. і двома гібридними силовими установками. Одна була побудована на базі 2,5-літрового атмосферного двигуна, який укупі з електричним довіском видавав 226 к.с. Друга складалася з 3,5-літрового ДВЗ і електродвигуна. Сукупна віддача агрегатів — 359 к.с. Привід – задній або повний.

Читайте також:
Toyota готує інноваційну батарею, щоб зробити електрокари дешевими та ефективними