X

Купе Genesis GV80 здивувало великими повітрозабірниками та чотирикінцевим вихлопом

Официальная премьера новинки ожидается в 2024 году

На появу купе Genesis GV80 південнокорейський бренд натякнув у грудні 2021 року. Але концепт новинки показали лише у квітні цього року на автосалоні у Нью-Йорку. Невдовзі після цього компанія підтвердила появу серійної версії шоу-кару. Офіційна прем’єра очікується 2024 року.

Відомо, що на дорожні випробування прототипи Genesis GV80 Coupe вийшли в лютому. Тоді купе було «одягнене» у двошаровий камуфляж. На нових фото маскування набагато тонше, що дозволяє розглянути дрібніші деталі.

Зокрема, добре видно ґрати радіатора та величезні повітрозабірники із сітчастими вставками. Також складно не помітити великі здвоєні патрубки вихлопної системи та двоколірні колісні диски із шинами Michelin Pilot Sport 4S. На кормі — масивний «качиний хвіст» на всю ширину кузова. Спойлер на даху був присутній і на попередніх фотографіях прототипу.

Цілком ймовірно, дизайн купе GV80 заснований на майбутньому оновленому кросовері з тією ж назвою. Передбачається, що обидва автомобілі отримають масивний 27,0-дюймовий вигнутий OLED-екран, який поєднає панель приладів та інформаційно-розважальну систему. Інформації про компонування салону немає. Він може бути як чотиримісним, так і п’ятимісним з диваном у задньому ряду.

Під капотом очікується 3,5-літровий V6 із подвійним турбонаддувом віддачею 375 к.с. та 530 Нм крутного моменту. Але офіційно ця інформація не підтверджена.

Читайте також:
Genesis знімає з конвеєра компактний спортседан – у чому причина