X

Купеподібний кросовер Audi SQ5 Sportback отримав дизельний двигун

Спортивный кроссовер со стильным дизайном оснастили силовой установкой на «тяжелом топливе»

Сімейство кросовера Audi SQ5, який представили наприкінці вересня 2020 року, поповнилося новою модифікацією Sportback. Спортивна версія з індексом TDI з усіма характеристиками була розкрита раніше, тепер настала черга купеподібного кросовера. Модель орієнтована на європейський ринок. При тому, що старші SQ7 і SQ8 перейшли на бензинові мотори у зв’язку з жорсткими нормами щодо викидів СО2.

Менший SQ5 отримав 3,0-літровий дизельний двигун V6 потужністю 337 к.с. і 700 Нм крутильного моменту. Розгін до “сотні” у кросовера Ауді займає 5,1 с, а максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 250 км/год. Витрата палива дорівнює 7 л/100 км.

Щоб вписатися в суворі еконорми, виробник переробив дизельний мотор. У Audi доповнили його електричним нагнітачем, який живиться від невеликої батареї, встановленої під підлогою. Також модифікували форсунки, встановили ковані поршні та водяний інтеркулер. Зовні SQ5 TDI нічим не відрізняється від стандартного SQ5 Sportback. У продаж новинка надійде в першій половині 2021 року.

Читайте також:
Кросовер Audi Q4 E-Tron Sportback вивели на тести