X

Lamborghini показала монструозний суперкар на базі Aventador SVJ

Премьера нового Lamborghini SCV12 состоится до конца лета. В основе суперкара – модифицированные компоненты от Aventador SVJ

Минулого року виробник заявив про роботу над новим гіперкаром на базі Lamborghini Aventador. Тоді ж у компанії попередили, що новинка  призначатиметься для трека, а не для доріг загального користування. Тепер розкрито її ім’я — Lamborghini SCV12.

SCV12 став спільним дітищем перегонового підрозділу Lamborghini Squadra Corse і заводської студії дизайну. Купе отримало низку нововведень, кожне з яких можна назвати значущим. Це і передня панель із поліпшеною вентиляцією, і перероблений повітрозабірник на даху для ефективного охолодження силової установки. Сюди ж можна віднести нові елементи обвісу. Серед них передній сплітер, “плавці” на дверних порогах і значне карбонове антикрило.

6.5-літровий V12 здатний розвивати понад 830 к.с. – на 60 к. с. більше, ніж у донорського Aventador SVJ. Передбачена в пару мотору 6-ступінчаста секвентальна коробка Xtrac відправляє всю тягу на задню вісь.

Читайте також:
На продажу выставили уникальный настенный Lamborghini Diablo

Купе дісталося полегшене карбонове шасі, диференціал із регульованим ступенем блокування та магнієві колісні диски діаметром 19 дюймів спереду і 20 дюймів ззаду. Також для SCV12 розробили спеціальні сліки Pirelli.

За чутками, Lamborghini планує випустити близько сорока SCV12 для обраних клієнтів марки. Їм запропонують програми водіння на знаменитих перегонових  трасах. Навчання “гонщиків” забезпечить п’ятиразовий переможець 24 годин Ле-Мана Емануель Пірро, а технічну підтримку – фахівці автоспортивного підрозділу Squadra Corse.