X

Lamborghini Urus 2018 – нові подробиці про кросовер Ламборгіні

После долгих дискуссий внедорожник Lamborghini Urus таки готовят к производству. Начнется оно в 2018 году.

Нові подробиці про модель розповів шеф Lamborghini Стефано Доменікалі. Він підтвердив, що кросовер Lamborghini Urus 2018 стане першою моделлю марки з турбомотором. Його оснастять 4,0-літровим V8 з двома турбінами.

Нагадаємо, цей двигун встановлюють на різні моделі Audi і Bentley, а також на новий Porsche Panamera 2017. Залежно від модифікації вісімка розвиває від 450 до 560 к.с. Але для Lamborghini Urus її потужність можуть збільшити і до 600 к.с.

Вибір турбомотора Стефано Доменікалі пояснив тяговими характеристиками. Великий крутильний момент на малих обертах важливий на бездоріжжі. Так, в «Ламборгіні» замислюються і про позашляхові здібності новинки.

Характеристики Lamborghini Urus з V8 не дають змоги встановити 7-ступінчасту КПП з двома зчепленнями. Вона просто не витримає 700-750 Н∙м крутильного моменту.

Набагато надійніший 8-ступінчастий «автомат». На бездоріжжі він також кращий. До речі, його також встановлюють на кросовери Bentley Bentayga і Audi Q7. А новий Lamborghini Urus буде використовувати ту саму платформу.

Виробництво позашляховика налагодять на головному підприємстві Ламборгіні в Санта-Агата. Там також складають суперкари Lamborghini Aventador і Huracan. Ціна Lamborghini Urus 2018 наблизиться до 200 тис. євро.