X

Літаючий електромобіль XPeng X2 піднявся у повітря: відео першого польоту

Официальная премьера аэромобиля состоится 24 октября на мероприятии XPeng Tech Day

Виробник електромобілів XPeng продемонстрував здібності свого літаючого автомобіля відвідувачам виставки GITEX Global tech show у Всесвітньому торговому центрі столиці Арабських Еміратів. XPeng X2 піднявся в повітря на очах понад 150 людей, включаючи експертів Управління цивільної авіації Дубая (DCAA). Легкість, з якою автомобіль злетів та завис над землею подібно квадрокоптеру, заслужила високу оцінку експертів.

Демонстраційний політ тривав близько 90 хвилин. Управлявся X2 автоматично, але людей на борту не було. За всім, що відбувається, оператор стежив через встановлену у салоні камеру.

XPeng X2 — проєкт підрозділу XPeng Aeroht, який відповідає за розробку «літаючого автомобіля». У небо над Дубаєм піднявся аеромобіль п’ятого покоління з двомісним салоном. Він здатний пересуватися повітрям у режимі ручного управління.

Наприкінці цього місяця, 24 жовтня, на заході XPeng Tech Day стартап озвучить характеристики «літаючого електромобіля» Voyager X2 шостого покоління. За попередніми даними, він зможе їздити наземними трасами та пересуватися повітрям у автоматичному режимі. Користувачеві достатньо буде вказати маршрут. У майбутньому такий транспорт забезпечуватиме пасажирські перевезення у великих містах.

Читайте також:
Suzuki зацікавилася літаючими автомобілями