X

Лінійка Smart скоротилася вдвічі: п’ятидверний хетчбек Forfour зняли з виробництва

Последние серийные хэтчбеки сошли с конвейера в декабре 2021 года

Донедавна лінійка марки Smart складалася з двох моделей – п’ятидверного хетчбека Forfour і електричного трьохдверного EQ Fortwo, доступного також як кабріолет з м’яким дахом. Але в новому році все змінилося. У строю лишилася лише “батарейна” версія популярного сітікара.

Останні хетчбеки Forfour зійшли з конвеєра заводу французької марки Renault у Словенії в кінці грудня 2021 року. Тепер підприємство випускає лише бензинові та “батарейні” Renault Twingo, з яким Хетчбек Smart уніфікований на 70%.

Збірка Smart EQ Fortwo налагоджена на заводі у Франції. Але два роки тому концерн Daimler продав його британській хімічній компанії Ineos. Відповідно до договору, британці продовжать виробництво смартів на контрактній основі.

Читайте також:
Электрокроссовер Smart совсем близко – новинку заметили на автовозе

Але це триватиме недовго, оскільки Smart переїжджає в Китай, де утворена Daimler і Geely компанія Smart Automobile Co. займеться створенням нової модельної лінійки. Її первістком стане компактний кросовер, що дебютував під назвою Smart Concept No1. Офіційна прем’єра серійної версії концепту відбудеться до кінця цього року.