X

Lotus готує конкурента Porsche Macan

Официальная премьера компактного электрического кроссовера ожидается в 2024 году

Британський Lotus, який наразі належить китайському холдингу Geely, готує новий електромобіль. Зі слів комерційного директора Lotus Cars Майка Джонстона, це буде компактний кросовер із технологіями Lotus Eletre та ще непредставленого седана Type 133.

Товарне ім’я кросовера поки не відомо. У заводській документації він проходить під індексом Type 134. За попередніми даними, в основу електромобіля ляже одна з модернізованих версій модульної платформи EPA (Electric Premium Architecture). Габаритна довжина автомобіля складе близько 5 метрів. Новинці обіцяно аеродинамічний купеподібний кузов, розроблений відповідно до філософії бренду. Її основні принципи — продуктивність та динаміка водіння.

Технічної інформації про Type 134 поки немає. Передбачається, що новий кросовер отримає батареї меншої ємності, ніж старший Lotus Eletre, тобто менше 100 кВт•год. Eletre — перша електрична модель бренду. Кросовер укомплектований двомоторною силовою установкою (по одному на осі) сукупною потужністю 600 к.с. Від 0 до 100 км/год він прискорюється менше 3,0 секунд. Максимальна швидкість обмежена електронікою на 260 км/год. Запас ходу — 600 км WLTP.

Офіційна прем’єра Type 134 очікується у 2024 році. У компанії розраховують, що до 2028 року на цю модель припадатиме приблизно 50% від загальних річних продажів бренду. Планують випускати близько 75 тисяч кросоверів Type 134 на рік.

Основним його конкурентом на ринку називають Porsche Macan EV, дебют якого також запланований на 2024 рік. За попередніми даними, німецький електрокросовер отримає силову установку віддачею 612 к.с. та 1000 Нм крутного моменту.

Читайте також:
900-сильний седан Lotus Envya помітили на дорогах