X

Найкращі електромобілі Паризького автосалону 2016. Майбутнє вже сьогодні

Электромобили – тренд последних несколько лет. Их продажи по растут с ошеломительной скоростью. К концу года в мире их будет уже свыше двух миллионов. Даже в Украину за последние месяцы ввезено свыше 1500 электромобилей.

Не дивно, що електрокари грали першу скрипку на автошоу в Парижі. Ми обрали найкращі електромобілі Паризького автосалону 2016. Серед них – як концепт-кари, так і серійні моделі.

Mercedes-Benz Generation EQ EQ – назва нового суббренду електрокарів Mercedes-Benz. Компактний електричний кросовер Mercedes-Benz Generation EQ приваблює не тільки оригінальним підсвічуванням решітки радіатора. На кожній осі у нього встановлено по електромотору. Разом вони видають 408 к.с. і дають змогу стартувати до сотні за 5 с. Електрокар Мерседес може проїхати 600 км без підзарядки. Загалом 15 хвилин вистачить, щоб зарядити електромобіль Mercedes-Benz для пробігу в 100 км. Передбачено і автопілот. Новий Mercedes-Benz Generation EQ надійде у продаж із 2019 року.

Opel Ampera-e Електромобіль Chevrolet Bolt обзавівся родичем у Європі. Новий електрокар Opel Ampera-e мало чим відрізняється від заокеанського побратима. У нього той самий 200-сильний електромотор і акумуляторна батарея на 60 кВт∙год. Але заявлений запас ходу більший – близько 500 км. Електромобіль Опель обіцяє бути цілком доступним. Для порівняння, ціна Chevrolet Bolt в США – від 30 тис. доларів.

Renault Trezor Концептуальний електромобіль Renault Trezor заворожує витонченим дизайном. Двомісне 4,7-метрове купе Рено не стане серійним, але безсумнівно привертає увагу. Електромотор від боліда Формули-Е розвиває 350 к.с. Розгін до 100 км/год займає менше 4 с. Електрокар Renault Trezor також оснащений автопілотом.

Smart electric drive Новий електромобіль Smart тепер запропоновано у двомісній і чотиримісній модифікаціях. Є і кабріолет Smart electric drive. Потужність мотора становить 81 к.с. Запас ходу відносно невеликий – 160 км. Але опціонний зарядний пристрій дає змогу повністю зарядити електромобіль Смарт лише за 45 хвилин. Купити Smart electric drive можна вже в найближчі місяці за 27 839 євро.

Volkswagen I.D. Volkswagen I. D. передує появі серійної моделі. Перший електромобіль Фольксваген надійде у виробництво з 2020 року. Його складено на новій платформі МЕВ, спроектованій спеціально для електрокарів. 4,1-метровий хетчбек зі зсувними дверцятами на диво просторий всередині. У салоні відсутні кнопки, а кермо в безпілотному режимі можна сховати. 170-сильний електромотор дає можливість розвинути 160 км/год і розганяється до 100 км/год за 6 с. Без підзарядки новий Фольксваген проїде 400-600 км. Ціна Volkswagen I. D. буде на рівні VW Golf.