X

Найкращий кросовер Geely здивував дизайном, оснащенням і технікою

Кроссовер, построенный на платформе CMA от Volvo, получил богатое оснащение и мощные моторы

Новий флагман компанії Geely вже неодноразово з’являвся в мережі. Його демонстрували як на шпигунських, так і на офіційних знімках. Але модель скрізь фігурувала під внутрішнім індексом Geely Кх11. І от, нарешті, найкрутіший кросовер бренду обзавівся власним ім’ям — Geely Xingyue L. Воно свідчить про зв’язок цієї моделі з іншими авто марки, виконаними на платформі CMA від Volvo. Серед них — Xingyue і Xingrui (Preface).

Представити новинку офіційно китайська марка має намір 19 квітня в рамках Шанхайського автосалону. Технічні характеристики кросовера і його оснащення відомі вже зараз. Так, в довжину майбутній флагман досягає 4770 мм, в ширину – 1895 мм, у висоту — 1689 мм, а колісна база становить 2845 мм. Під капотом встановлено 2,0-літровий турбомотор Drive-E потужністю 218 к.с. і 325 Нм крутильного моменту, який працює з 7-діапазонним “роботом”. Також буде доступна версія з аналогічним мотором, віддача якого становить 238 к.с. У цьому разі він пов’язаний з 8-ступеневою АКПП Aisin. Привід — задній або повний.

Зовні новий кросовер Джилі має свіжий і сучасний вигляд. Він отримав увігнуту решітку з вертикальними ламелями, масивний бампер з широким повітрозабірником, вузькі світлодіодні фари з оригінальною графікою, задні ліхтарі, об’єднані світловою смугою, фактурний капот, стильні виштамповки з боків. Салон Geely Xingyue L вийшов не менш цікавим. В оснащення увійшли три сенсорних дисплеї, два з яких з’єднані в цілісний блок. Перший монітор відповідає за приладову панель, другий є мультимедійною системою, третій адресований передньому пасажиру.

Читайте також:
Geely остаточно вирішила перемогти Tesla — на що здатний крутий електрокар Zeekr 001

Моделі обіцяно широкий перелік систем допомоги водієві і асистентів безпеки, зокрема систему утримання в смузі руху, адаптивний круїз-контроль, систему запобігання зіткненням і камеру кругового огляду. Оздоблення виконано з висококласної шкіри. Конфігурація салону Geely Xingyue l може бути як п’яти-, так і семимісною.