X

Люксовий позашляховик Toyota Century нового покоління показали на фото

Официальная премьера новинки ожидается 6 сентября

Toyota Motor анонсувала прем’єру нового Century. Презентація відбудеться завтра на офіційному YouTube-каналі компанії. За неофіційними даними, під ім’ям Century на ринок вийде новий позашляховик, здатний скласти конкуренцію Rolls-Royce Cullinan.

Варто зазначити, що в лінійці Toyota вже є модель під такою назвою. Це чотиридверний люксовий седан, який вийшов на японський ринок ще 1967 року й не з’являвся за його межами. Схоже, він повторить долю ще одного седана бренду – Crown. Його ім’я використовується для цілої лінійки моделей. Чи це так, стане відомо вже завтра.

Побічно це припущення підтверджують опубліковані компанією тизери. На одному з них водій відчиняє задні пасажирські двері високо піднятого над землею автомобіля. І у цього авто не характерні для седана двері багажного відділення. Нове зображення демонструє передню частину кузова з фігуркою «фенікса» на решітці радіатора. На окрему увагу заслуговує двоповерхова оптика з чотирма окремими елементами, як у старих Chevrolet Tahoe.

За попередніми даними, новий Century технічно не пов’язаний із однойменним седаном. Передбачається, що це може бути розкішна версія Grand Highlander, подовжена приблизно до 5200 мм. Під капотом нового позашляховика очікується плагін-гібридна силова установка від Lexus TX 550h+. Тобто електрифікований 3,5-літровий V6 загальною потужністю 406 к.с.

Читайте також:
Toyota вперше випустить понад 10 мільйонів автомобілів за рік

За вартістю новий Toyota Century перевершить Land Cruiser, але все ж таки буде дешевшим «базового» седана. І, на відміну від нього, з’явиться за межами Японії.