X

Mahindra представила новий електричний кросовер — XUV400

Индийский электрический кроссовер с корейскими корнями выйдет на рынок в начале 2023 года

Індійська компанія Mahindra, яка тривалий час була основним акціонером південнокорейської SsangYong Motor Company, представила електричний кросовер XUV400. Основою для нього став Mahindra XUV300, який у свою чергу був побудований на базі SsangYong Tivoli.

Габаритна довжина нового електрокросоверу становить 4200 мм, тоді як базовий XUV300 був урізаний щоб вписатися в пільговий чотириметровий ліміт, що діє в Індії. Відстань між осями — 2600 мм, як і у Tivoli. Передня частина кузова, бампери та колісні диски у Mahindra XUV400 оригінальні.

Салон практично повністю запозичений у базового Mahindra XUV300. З відмінностей лише перемальована панель приладів та новий селектор перемикання коробки. Мультимедійна система — 7,0-дюймова, але з навігатором, який може прокладати маршрути з урахуванням розташування зарядних станцій.

Кросовер укомплектований одним електродвигуном віддачею 150 к.с. та 310 Нм крутного моменту, що приводить передню вісь. Эмність тягової батареї — всього 39,4 кВтгод. Заявлений запас ходу — 456 км у індійському вимірювальному циклі MIDC. Батарея заряджається від пристрою змінного струму потужністю 7,2 кВт або постійного струму на 50 кВт.

У їздової електроніки три режими: Fun, Fast та Fearless. Також реалізовано режим керування однією педаллю — Lively Mode. Час прискорення з місця до 100 км/год — 8,3 секунди. Максимальна швидкість — 150 км/год.

 

Старт продажів Mahindra XUV400 заплановано на січень 2023 року. Ціни поки не оголошено. Через два роки марка розпочне виробництво гами електромобілів, збудованих на новій платформі з компонентами концерну Volkswagen. Заява про це пролунала кілька днів тому.

Читайте також:
Новий кросовер Lexus за 25 000 євро показали на реалістичному зображенні