X

Maserati GranCabrio нового покоління помічено без камуфляжу

Переднее крыло открытой «двухдверки» украшает значок Trofeo

Майбутній Автомобільний тиждень у Монтереї, який пройде з 11 по 20 серпня, стане місцем прем’єри нового кабріолету Maserati. А доки італійська марка готується до публічного дебюту, видання Motor1 опублікувало серію шпигунських знімків майбутнього GranCabrio без камуфляжу.

На них кабріолет у темно-сріблястому кузові та з чорними колесами рухається дорогою загального користування. Також на знімках видно поліровані наконечники вихпових патрубків та вугільно-сірі сидіння. На передніх крилах перед вентиляційними отворами красується шильдик «Trofeo».

У зовнішності кабріолету чітко видно вплив нового GranTurismo. У автомобілів ідентичні передні частини кузова. Відмінності в задній частині визначені відсутністю у кабріолету м’якого складного даху.

Імовірно, новий GranCabrio укомплектують 3,0-літровим Twin-Turbo V6 Nettuno. Віддача такого агрегату у GranTurismo становить: 489 к.с. та 572 Нм у комплектації Modena й 550 к.с. та 649 Нм у комплектації Trofeo.

Також у GranTurismo та GranCabrio будуть повністю електричні модифікації Folgore. Їх оснастять трьома електродвигунами сукупною потужністю 750 к.с. та максимальним крутним моментом 1349 Нм. За оцінками Maserati, до 100 км/год таке купе розганятиметься за 2,7 секунди. Раніше в компанії підтвердили, що GranCabrio Folgore дебютує у 2023 році. Чи з’явиться він у Монтереї, не уточнюється.

Відомо, що окрім «паливного» GranCabrio на Тиждень автомобільної моди італійська марка привезе MCXtrema (трековий варіант MC20). Він укомплектований тим же Twin-Turbo V6 Nettuno потужністю 730 к.с. Тираж обмежений 62 одиницями. Ціни поки не оголошені.

Читайте також:
Девід Бекхем створив нові кольори для Maserati

У США Maserati GranTurismo в комплектації Modena коштує від 174 000 доларів, потужніша комплектація Trofeo — від 205 000 доларів. Очікується, що GranCabrio коштуватиме дорожче.