X

Mazda CX-9 2017. Явні та приховані переваги великого кросовера

Семиместные кроссоверы позиционируются, как семейные автомобили. Но это не значит, что они не могут быть яркими и эмоциональными.

Підтвердження тому – новий Mazda CX-9 2017. Ми виділили п’ять особливостей кросовера.

Він великий

Mazda CX-9 2017 – найбільша модель японської марки. Нехай він коротший за попередника, але однаково його довжина перевалила за 5 м. У цього є свої плюси. На кожному з семи сидінь кросовера «Мазда» поміститься дорослий пасажир. Пристойний і об’єм багажника – 408-2020 л.

Але в міському трафіку проявляються недоліки. І річ не тільки в розмірах. Так, огляд назад обмежують товсті стійки даху Mazda CX-9.

Він схожий на Mazda6У салоні Mazda CX-9 2017 – ніяких революцій. Архітектура приладової панелі і розташування перемикачів знайомі з Mazda 6. А там все добре. У “шістки” також запозичені кермо і прилади в окремих колодязях.

У нього покращено внутрішнє оздоблення

Флагманська версія Mazda CX-9 Signature передбачає оздоблення салону дорогою шкірою Nappa і деревом. Якість матеріалів поки що не дає змоги говорити про преміум-сегмент. Але це все-таки крок вперед порівняно з попереднім Mazda CX-9. До речі, в базовій комплектації «Мазда» значиться тризонний клімат-контроль.

Прощавай, V6 Семимісний кросовер «Мазда» не отримав шестициліндрового двигуна. Замість нього – 2,5-літрова турбірована четвірка на 250 к.с. Так і 420 Нм крутильного моменту при 2000 об/хв – запорука прекрасної тяги. За неспішної їзди витрата доволі розумнй, а коли потрібно прискоритися – є достатній запас потужності.

Новий двигун ще й полегшує передню частину. Тому недостатня повертальність у Mazda CX-9, менш виражена.

Ціна питання

У США ціна Mazda CX-9 2017 у виконанні Signature – 45 тис. доларів. Базова версія коштує $32 500. Доволі небагато, як для великого і сучасного сімейного кросовера, який не забуває і про водія – японці стверджують, що новим CX-9 керувати “дуже захоплююче”.