X

Mazda CX-90 готовий: у компанії показали перші фото найбільшого кросовера

Дата официальной премьеры еще не названа, но первые детали уже известны

Mazda анонсувала новий повнорозмінний кросовер CX90, найбільший та найдорожчий у лінійці. Офіційна прем’єра майбутнього флагмана марки очікується найближчим часом. Точну дату озвучать пізніше. Поки обмежилися публікацією єдиного фото, яке демонструє частину корми майбутнього CX90.

Найцікавішим на цьому знімку є шильдик e-Skyactiv PHEV. Таким чином, у Mazda натякнули, що майбутній флагман буде плагін-гібридом із силовою установкою e-Skyactiv. Імовірно, гібридну систему він запозичить у молодшого CX60: 2,5-літровий ДВЗ, доповнений електродвигуном. У «донорської» моделі сукупна віддача агрегатів складає 327 к.с. та 500 Нм крутного моменту. Також у моторній лінійці CX90 очікується 3,0-літрова рядна «шістка».

Відомо, що з CX60 новий флагман розділить і задньопривідну платформу з поздовжнім розташуванням двигуна. Салон буде трирядним.

Читайте також:
На Mazda RX-7 приміряли дизайн Porsche 911: за машину просять $98 000

У модельній лінійці марки Mazda CX-90 замінить CX-9, а основним його ринком стануть США. Також для американського ринку готують моделі з індексами CX-50 та CX-70, а для Європи — CX-60 та CX-80. Крім того, обіцяно гібридний Mazda MX-30 з роторним двигуном, що виконує функцію генератора для електромоторів. Дебют такої версії кросовера відбудеться у березні 2023 року.