X

”МАЗель” перетворили на будинок на колесах

Ось такий цікавий будинок на колесах було побудовано на базі автомобіля “МАЗель”. Цю дещо жартівливу назву отримала машина МАЗ, зібрана в Білорусі з машинокомплектів китайської моделі JAC Sunray.

Річ у тім, що заводський індекс 16-місцевого мікроавтобуса МАЗ-281040 і вантажного фургона МАЗ-365022 запам’ятати непросто, а тому журналісти дали їм ім’я за аналогією з російським конкурентом – “ГАЗеллю”, повідомляє «АвтоДвиж».

Щодо кемпера, то він побудований на білоруському підприємстві “МАЗ-Купава” на базі мікроавтобуса. Машина отримала позначення “Купава-233150”. Автомобіль отримав додаткову звукоізоляцію та антикорозійну обробку.

Всередині фанерна підлога, покрита лінолеумом, газова плита з чотирма комфорками, рукомийник, холодильна камера і навіть душова.

Є речові шафки і, зрозуміло, двоспальне ліжко в задній частині. З недоліків потрібно відзначити наявність перегородки між кабіною водія і житловим відсіком, що не дуже зручно для переходу з “робочого кабінету” в “апартаменти” і назад.

Нагадаємо, що виробництво машин МАЗ-281040 і МАЗ-365022 налагодили в 2019 році на філії Мінського автозаводу в Бресті. Влітку того ж року ці моделі вийшли і на український ринок. Цікаво, що нинішньої осені компанія “Агсолко Україна” почала продаж у нас китайського донора “МАЗелі” – мікроавтобуса JAC Sunray.