X

Mercedes-AMG готує конкурента Porsche Taycan

Серийная версия пятидверного электрического лифтбека появится в 2025 году

Підрозділ Mercedes-AMG, що відповідає в Mercedes-Benz Group за виробництво більш потужних і спортивних серійних моделей компанії, представив концепт своєї першої самостійної електричної моделі — Mercedes Vision AMG. Презентація майбутнього серійного п’ятидверного ліфтбека порівнянного Mercedes-AMG GT і Porsche Taycan відбулася в Ніцці.

За дизайн електромобіля відповідала команда Гордона Вагнера. У шоу-кара купеподібний кузов із довгим “хвостом”, вже знайомий за концептом Mercedes-Benz Vision EQXX. На “носі” оригінальна фальшрадіаторна решітка з вертикальними декоративними прорізами і подвійною окантовкою.

Головна оптика виконана у формі фірмової трипроменевої зірки, під передньою кромкою капота — тонка смуга світлодіодів. Безрамкові двері повністю позбавлені ручок. На кормі — висувний спойлер і шість ліхтарів (по три з кожного боку), що імітують патрубки випускної системи.

В основу Mercedes Vision AMG ляже платформа AMG.EA, яку розробляють спеціально для AMG-моделей. Відмінність цього “візка” — нижчий центр ваги, ніж у моделей сімейства Mercedes-Benz EQ. Акумуляторні блоки встановлені сходинками — нижче під ногами пасажирів заднього ряду і вище під сидіннями.

Інформації про силову установку немає. Розробка моделі ще не завершена. Відомо, що електродвигуни для Mercedes Vision AMG розробляє британська компанія YASA. Це будуть мотори з аксіальним потоком, більш легкі і компактні, ніж нинішні. Також ліфтбеку обіцяний акумулятор з особливим катодом і підвищеним рівнем теплообміну. Більш детальна інформація стане відома в міру наближення до серії.

Читайте також:
Такий на вигляд Mercedes-Maybach "від кутюр" (фото)

Товарна версія Mercedes Vision AMG з’явиться в 2025 році. У планах створення цілого сімейства потужних електромобілів на платформі AMG.EA.