X

Mercedes-Benz EQS пережив перше оновлення і воно не тішить

Со стоячей «звездой» и фальшивой решеткой радиатора электрический лифтбек стал больше похож S-Class

Флагманський електричний ліфтбек Mercedes-Benz EQS переживає своє перше оновлення після виходу на ринок у 2021 році. Зовні він відрізняється переробленою передньою панеллю, що нагадує топовий S-Class з двигуном внутрішнього згоряння. Зокрема, заглушкою з горизонтальними хромованими планками на місці традиційної радіаторної решітки. На носі — стояча «трипроменева зірка». Надалі EQS отримає стандартний передній бампер AMG Line. Поки оновлений ліфтбек виглядає не так переконливо, як S-Class.

Інтер’єр практично не змінився. З нового тільки хромовані акценти на вентиляційних отворах у середніх стійках та контрастний рядок і окантування зі шкіри наппа на підголовниках. У спинки сидінь заднього ряду додали по 5 мм піни для більшої зручності.

Після оновлення корисна ємність тягової батареї збільшилася зі 108,4 до 118 кВт•год. Як це позначилося на запасі ходу не уточнюється. Mercedes-Benz EQS 2024 року в задньопривідній версії 450+ проїжджає без підзарядки 566 км. Повнопривідні моделі EQS 450 та 580 — до 555 км, AMG EQS — всього 490 км.

Також EQS 2025 року покращили систему рекуперації енергії гальмування. Але навіть попри це ліфтбек навряд запропонує значно більший запас ходу.

У продажу оновлений Mercedes-Benz EQS з’явиться пізніше цього року. Ціни поки не оголошені. Модель 2024 року коштує від 104 400 до 146 550 доларів залежно від модифікації.

Читайте також:
Електричний Mercedes C-Class виїхав на тести у новому образі (фото)