X

Новий Mercedes-Benz GLA дебютував в Україні

Мировая премьера компактного кроссовера Mercedes-Benz GLA состоялась 8 января на автосалоне в Детройте. Спустя всего три недели после дебюта, модель представили в Украине.

В активі оновленого Mercedes-Benz GLA – спортивний дизайн, чудова керованість і перекрасні можливості для індивідуалізації. Крім того, для українських покупців підготували приємні цінові пропозиції.

Пропонуючи тепер сім родин SUV, компанія Mercedes-Benz має наширшу гаму позашляхових моделей серед європейських преміум-брендів. Зокрема, жоден із конкурентів GLA в сегменті не пропонує такої широкої гами двигунів – 5 дизельних і 5 бензинових. Так базова версія Mercedes-Benz GLA 180 d має 109-сильний мотор, а для топ-версії Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC пропонується 381-сильний двигун.

GLA отримав підвіску підвищеної комфортності, а як опція пропонується підвіска зі зменшеним дорожнім просвітом. Для варіанта підвіски підвищеної комфортності Off-Road кліренс збільшили на 30 мм. Колишні біксенонові фари поступилися  місцем світлодіодним фарам головного освітлення.

Оновлений салон красується новими кольорами і матеріалами оздоблення. Мультимедійний 8-дюймовий дисплей так само, як і нові циферблати з червоними покажчиками, дає змогу легко зчитувати інформацію.

Про любов до деталей свідчать і нові варіанти тканинної оббивки сидінь, пропоновані для ліній виконання та Urban Style.

Крім того, пакет Night надалі можна буде комбінувати з лінією виконання Style. У цьому разі спортивний вигляд автомобіля GLA увиразнюють двоколірні 18-дюймові легкосплавні диски, глянцеві чорні ламелі решітки радіатора, чорні рейлінги, молдинги і корпуси зовнішніх дзеркал, а також чорні глянсові вставки в бамперах.

На зміну колишнім біксеноновим фарам прийшли доступні як опція світлодіодні фари головного освітлення підвищеної потужності. Вони відрізняються близькістю до денного світла за колірною температурою і знімають навантаження з очей водія під час руху вночі. Задні світлодіодні ліхтарі змінюють інтенсивність роботи залежно від часу доби і умов освітленості.

Уже в базовій комплектації GLA оснащується активною системою екстреного гальмування. Вона попереджає водія про зменшення безпечного інтервалу до автомобіля, що йде попереду і за необхідності збільшує гальмівне зусилля залежно від ситуації. Розпізнавши запізнілу реакцію з боку водія, система ініціює автоматичне гальмування, щоб запобігти зіткненню або зменшити тяжкість її наслідків.

Також GLA оснащується системою контролю ступеня втоми водія Attention Assist. Вона здатна розпізнавати ознаки втоми водія за характером обертання керма та попереджати його про небезпеку засинання за кермом.

Завдяки ексклюзивній для цього сегмента опції – системі Hands-Free Access – кришка багажного відділення може відчинятися і зачинятися безконтактно, реагуючи на порух ноги. Перервати цей процес можна буде у будь-який момент, і будь-яка  потенційна перешкода також змусить кришку негайно зупинитися. Під час замовлення пакета обладнання для зберігання речей підлога багажного відділення замикатиметься: замок буде розташовуватися в ручці для його відкривання і відпиратиметься ключем.

Вартість базової бензинової версії Mercedes-Benz GLA 180 – від 26 990 євро. Модель з дизельним двигуном GLA 180 d пропонується за ціною від 29 230 євро. На чолі лінійки компактного SUV – Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC вартістю від 50 250 євро.