X

Mercedes EQS: живі фото та відео електричного S-Class

Mercedes EQS: каким будет электрический S-Class

Електромобільний суббренд Mercedes EQ представив на Франкфуртському автосалоні 2019 концептуальний седан Mercedes EQS. Прототип показує, яким буде електрична версія S-Class майбутнього покоління.

Машина має яскравий, футуристичний і стрімкий вигляд, який увиразнять двоколірним забарвленням, характерною світлодіодною “радіаторною решіткою синього кольору, “LED-поясом”, який розтягнувся по периметру автомобіля, а також точковими ліхтарями ззаду, сформованими 229 окремими світлодіодами.

Усередині Mercedes EQS натхненний яхтами. По всій ширині автомобіля проходить величезна дуга, а похиле облицювання приладової панелі нічим не відрізняється від швидкісних катерів. Всюди видно оздоблення з рожевого золота. Головний елемент передньої панелі – великий сенсорний екран портретної орієнтації.

Читайте також:
Седан Mercedes-Benz EQS – новый роскошный электромобиль

У технічному плані EQS використовує акумуляторний блок ємністю 100 кВтг, два мотори загальною потужністю 470 к.с. і повний привід. Mercedes стверджує, що концепт здатний розігнатися до 100 км/год за 4,5 секунди і розвинути максимальну швидкість у 200 км/год. А от що вражає, так це запас ходу – 700 км. Зарядити батарею, згідно із задумом, можна від чарджера потужністю 350 кВт – до 80% він “заправить” її менше ніж за 20 хв.

Серійний автомобіль EQS вироблятимуть разом із хетчем EQA, позашляховиками EQB і EQC, седаном EQE і повнорозмірним SUV EQG 4×4. Запланована дата виходу авто на ринок – 2021 рік.

Читайте також:
10 электромобилей Mercedes: кроссовер EQC, хетч EQA, седан EQS и другие