X

Mercedes показав молодший електроседан — у продажу зовсім скоро

Электрическая альтернатива E-Class отправится к покупателям в 2022 году

У рамках автосалону в Мюнхені Мерседес представив новий електричний седан, який покликаний стати конкурентом таким відомим моделям, як Tesla Model S і Porsche Taycan. Зовні і пропорціями кузова Mercedes-Benz EQE схожий на флагманську модель марки – представницький електромобіль EQS.

У салоні Mercedes EQE — величезний 142-сантиметровий екран, який об’єднав одразу три дисплеї. Доступний він буде не всім покупцям. У базовій комплектації Мерседес пропонує два окремо розташованих екрани: 12,8-дюймовий центральний тачскрін і 12,2-дюймову панель приладів.

Електромобіль EQE німецька марка запропонує в декількох версіях. Поки що виробник показав тільки одну — EQE 350. Такий седан комплектується двигуном потужністю 292 к.с. Привід – задній. Пізніше з’явиться двомоторна повнопривідна модифікація, але про неї поки що нічого невідомо.

Mercedes-Benz EQE комплектується батареєю потужністю 90 кВтг, що складається з 10 модулів. Заявлений запас ходу — 660 км у вимірювальному циклі WLTP. Від зарядних станцій великої потужності від 10 до 80% батарея поповнюється за 30 хвилин.

Новий електромобіль Mercedes EQЕ оснащений чотириважільною підвіскою спереду і багатоважільною ззаду. За доплату запропоновані пневмопідвіска Airmatic і задні колеса, що повертаються на кут до 10 градусів.

Ринкова прем’єра Mercedes-Benz EQE очікується в середині 2022 року. Ціни стануть відомі ближче до старту продажів.

Читайте також:
Mercedes-Benz презентував кемпер-фургон Сitan