X

Mercedes показав дуже незвичайний “автобус” — перше фото

Электрический минивэн EQT представят 10 мая

Новий невеликий “автобус” Mercedes — електричний мінівен EQT, фото якого опублікував у мережі сам виробник. Автомобіль стане родичем поки що непредставленого компактвена T-Class. Новинка з ДВЗ вийде на ринок у другій половині 2022 року. Появи його електричної модифікації варто очікувати раніше. Дата прем’єри вже оголошена — 10 травня 2021 року.

Поки що про новинку відомо небагато. Єдине зображення Mercedes-Benz EQT супроводжував коротенький текст, який дає зрозуміти, що нам покажуть не просто концепт, а практично готовий до серійного виробництва варіант електровена.

Очікується, що новинка отримає просторий салон та набір сучасних систем та технологій. Цільовою аудиторією нового електричного Мерседес EQT стануть приватні клієнти — любителі активного відпочинку. Варіант із двигуном внутрішнього згоряння отримає розсувні двері з двох сторін. Крім того, у нього буде ще й вантажна версія – Citan.

Читайте також:
Легендарному родстеру Mercedes-Benz 350 SL виповнилося 50 років

Розробкою обох версій займеться Mercedes-Benz Vans за підтримки Renault-Nissan-Mitsubishi. Електрична новинка стане частиною лінійки EQ, яка продовжує активно розширятися. Нещодавно до раніше представлених кросоверів EQA, EQB і EQС приєднався флагманський седан Mercedes EQS.