X

Mercedes полоскоче нерви не тільки Tesla: характеристики нового EQS

Mercedes-Benz не удержался и все же раскрыл первые факты о новом электрическом седане EQS

Mercedes-Benz представив цього тижня в Лос-Анджелесі свій майбутній електричний седан EQS. Компанія викотила одразу два автомобілі, один з яких концепт, а другий – безпосередньо тестова версія. Тільки минулого року Mercedes-Benz випустив свій електромобіль EQ нового покоління разом з кросовером EQC, і от ми вже бачимо повноцінний електричний S-Class.

Можна сказати, що Mercedes трохи відстав від поїзда, але, схоже, йому все ж вдалося застрибнути в останній вагон. У компанії кажуть, що це лише початок і надалі кількість “зелених” машин у лінійці тільки зростатиме. Вони представили концепцію автомобіля минулого року і планують випустити серійну версію на ринок вже в 2021-му.

Ось як Mercedes-Benz описує новий EQS:

Завдяки двом електромоторам, які розташуються на передній і задній осях, а також акумулятору, що лежить під днищем автомобіля, EQS стане дуже збалансованою моделлю. Повний привід дає не тільки значні динамічні показники, а й високу безпеку в русі. Завдяки більше ніж 350 кВт потужності і моментально доступному крутильному моменту близько 760 Нм, EQS зможе розміняти першу сотню лише за 4,5 секунди. Однак Mercedes повідомляє, що у виробництві машина може отримати й інші модифікації з іншими показниками.

Говорячи про інші цифри, довжина електрокара S-сегмента досягне 5295 мм, висота – 1436 мм, а ширина – 2077 мм. Колісна база новинки становитиме чималі 3260 мм. В основу EQS ляже величезна батарея, ємністю в 100 кВт-год.