X

Mercedes розповів про сім нових електрокарів із запасом ходу 700 км

Подробностями о новинках производитель поделился в рамках конференции для инвесторов и аналитиков

Останні кілька місяців стали для Mercedes неймовірно “врожайними”. За цей час виробник представив новий S-Class і оновлений E-Class. Інші моделі отримали незначні поліпшення і доопрацювання. Щодо майбутнього, то всі деталі і подробиці стосовно своїх планів Мерседес озвучив на віртуальній конференції для інвесторів і аналітиків.

Згідно з новим амбітним планом, до 2030 року на електрифіковані автомобілі припадатиме більше половини світових продажів компанії. Цей план виробник розраховує реалізувати за рахунок своїх суббрендів.

У плани Мерседес входить електрифікація AMG, Maybach і G-Class, і затягувати з цим виробник наміру не має. Все має відбутися одночасно з появою нових повністю електричних моделі Mercedes EQS. Після чого очікується поява EQE, EQS SUV і EQE SUV. Усі перераховані вище автомобілі будуть електричними з дальністю ходу понад 700 км за циклом WLTP.

Крім того, наступного року буде дано старт процесу електрифікації AMG, Maybach, і Мерседес Гелендваген. Появу останнього в компанії коментують так: “Легенда буде рости і електрифікуватися”.

Читайте також:
Не кожен зможе: Mercedes-Benz придумав іспит для покупців G-Class

Уже через 5 років у Mercedes з’явиться друга спеціалізована електрична платформа під назвою Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA). Її планують використовувати в компактних і середньорозмірних автомобілях. Паралельно виробник розробляє власну операційну систему MB.OS. Її вихід заплановано на 2024 рік.